ايشان فرمودند: در اين ماه اجتماعات وجود ندارد و آنچه که هر سال براي مردم ميسر بود در اجتماعاتِ عبادي و اهل حال و ذکر و توجه امسال نيست لکن در خانه ها از دعاهاي رجب غفلت نشود و اين تعطيلي موقت اجتماعات، نبايستي موجب بشود که ما از برکات اين ماه و از عبادت و دعا و توسل به درگاه الهي غافل بشويم.
رهبر انقلاب با اشاره به قيام مردم تبريز در ۲۹ بهمن فرمودند: آذربايجان دژ استوار ايران در مقابل حملات خارجي بوده است، يعني ما با همسايه متعرض و متجاوز، چه روسيه تزاري و چه عثماني سابق چه شوروي، همواره با حملات مواجه بوديم. اگر چنانچه آذربايجان نبود و تبريز نبود و مقاومتها نبود و ايستادگيها نبود و جان فشانيها نبود ممکن بود اين تعرض به مناطق مرکزي کشور هم کشيده بشود. آذربايجان سد و دژ مستحکمي بوده است که همواره اين حملات را پس زده است و جلوي آنها را گرفته است.
ايشان با اشاره به اينکه منطقه تبريز و آذربايجان دو ويژگي هويتي ثابت و هميشگي داشتند يکي عبارت است از دلبستگي عميق به اسلام به ديانت اسلامي و دومي غيرت و حميت شديد نسبت به ايران ادامه دادند: اين هميشه در دورانهاي مختلف در آذربايجان وجود داشته اسلام را و ايران را آنچنان اهميت دادند و آنچنان دربارهاش حميت نشان دادند که واقعا يک برجستگي مهمي است که اينها مکرر در برابر توطئههاي بيگانگان براي تجزيه ايران، در مقابل اين تجزيهطلبيها ايستادند و يکپارچگي کشور را حفظ کردند.
رهبر انقلاب با اشاره به اينکه مردم تبريز ۱۹ دي قم را ديده بودند اين که رژيم با چه سبعيتي وارد ميدان خواهد شد و مردم را کشتار خواهد کرد، اين را ديده بودند و رژيم هم خيال مي کرد که بعد از حادثه قم برق چشم را از مردم ايران گرفته است و کسي جرأت ندارد وارد ميدان بشود فرمودند: در چنين شرايطي مردم تبريز با حجمي چندبرابر آنچه که در قم اتفاق افتاده بود وارد ميدان شدند و ابتکار چهلم گرفتن را ايجاد کردند. ايني که سلسله چهلمها بعد راه افتاد و منتهي شد به آن حرکات عظيم مردمي ابتکارش در تبريز اتفاق افتاد يعني تبريزيها مبتکر ايجاد چهلم گرفتن بودند.
ايشان با اشاره به اينکه اگر حرکت حماسي تبريزيها در ۲۹ بهمن نبود ممکن بود حرکت خونين مردم قم در ۱۹ دي، تک بماند و به تدريج به دست فراموشي سپرده بشود گفتند: مثل حرکت ۱۵ خرداد سال ۴۲ در آن دوران که به تدريج داشت به دست فراموشي سپرده ميشد، مردم آمدند حماسه ۲۹ بهمن را ايجاد کردند و حماسه قم را زنده کردند زنده نگه داشتند و خوني در رگهاي نهضت جاري کردند.
حضرت آيت الله خامنه اي با اشاره به اينکه دشمن اصلي براي سلطه گر همين زيربناي فکري اسلامي است اين زيربنا از اسلام گرفته شده در بيانات امام به طور مبسوط اين زيربنا توضيح داده شده فرمودند: نيروهاي فکري نظام اسلامي روز به روز بايستي اين زيربناي فکر را رونق بدهند، مسائل جديدي پيش مي آيد، پاسخهاي جديدي لازم دارد. اين پاسخها را در اختيار جويندگان و پويندگان و جوانان بگذارند.
ايشان با اشاره به اينکه اين زيربناي فکري لازم است اما در مقام عمل هم يک چيزهايي لازم است فرومدند: در مقام عمل چي لازم است؟ نترسيدن، خسته نشدن، نااميد نشدن، تنبلي نکردن، ندانسته در نقشه دشمن وارد نشدن و به او کمک نکردن. اينها در عمل لازم است. در جاي خود هم آماده فداکاري بودن. بايد فداکاري کرد بايد جان را به کف دست گرفت... مثل شهيد سليماني، جان را کف دستش گرفته بود و وارد ميدان هاي گوناگون، و ديگر شهداي عزيز مثل همين شهيد باکري خودتان.
حضرت آيت الله خامنه اي با اشاره به اينکه البته ملت ايران خوشبختانه از اين خصوصيات برخوردارند ادامه دادند: انصافا ملت ايران خسته نشدهاند که خب شما نمونههايش را ديديد. در اين تشييع جنازههاي عجيب شهيد سليماني، بعد هم در ۲۲ بهمن امسال با اين شرايط کرونايي با ابتکار جديد چطور وارد ميدان شدند و نگذاشتند ۲۲ بهمن تعطيل شود.
رهبر معظم انقلاب با اشاره به اينکه انقلاب اسلامي، مديريت کشور را از يک حکومت استبدادي و پادشاهي و فردي تبديل کرد به يک حکومت مردمي و جمهوريت و مردمسالاري فرمودند: امروز حاکم بر سرنوشت ملت ايران، خود مردمند. مردمند که انتخاب مي کنند. ممکن است بد انتخاب کنند، اما مردم انتخاب مي کنند. اين خيلي چيز مهمي است. آن روز اين حق وجود نداشت و کشور يک کشور استبدادي بود. همه چيز دست خودشان بود.
ايشان با اشاره به اينکه اين مذاکرات يکي از اين شخصيتهاي معروف آمريکايي که با محمدرضا رفيق بود است ادامه دادند: او مي گويد که رفتم ايران به محمدرضا گفتم فلان نخستوزير آدم بيعرضهاي است. گفت شما کارت نباشد من خودم همه کارها را دارم انجام مي دهم. واقع اش هم همين جوري بود. سررشته همه ي کارها دست يک نفر بود و او تصميم مي گرفت. مردم اصلاً هيچکاره محض بودند، مردم که هيچ دولتيها هم هيچکاره محض بودند.
رهبر انقلاب با اشاره به مسئله برجام افزودند: من ميخواهم امروز فقط همين يک کلمه را درباره برجام بگويم؛ ما حرف و وعده خوب خيلي شنيديم که در عمل آنها نقض شده و ضدش عمل شده است. حرف فايده ندارد، وعده فايده ندارد، ايندفعه فقط عمل. اگر از طرف مقابل عمل ببينيم، ما هم عمل خواهيم کرد.
حضرت آيت الله خامنه اي با اشاره به اينکه ناکاميهايي وجود دارد که بايد برطرف بشود تاکيد کردند: مردم ما هم امروز از اوايل انقلاب نسبت به اين نابسامانيها حساسترند. امروز مردم نسبت به فساد حساس اند، نسبت به فاصله طبقاتي حساستر از اول انقلاباند. اين چيز بسيار خوبي است.
ايشان با بيان اينکه اين نشاندهنده اين است که مردم با آرمانهاي انقلاب آشنايند و دنبال آن آرمانهايند. لذا اعتراض ميکنند افزودند: اعتراض ميکنند به فساد. هرجايي که مبارزه با فساد باشد مردم در آنجا علاقه نشان مي دهند و طرفداري نشان مي دهند و دلگريم نشان مي دهند. اين خيلي مهم است و اين نشاندهنده گرايش مردم است. همين را بايد تقويت کرد.
رهبر انقلاب با تاکيد براينکه ما وظيفه داريم با دستاوردها، ناکاميها و ضعف ها را جبران کنيم گفتند: دستاوردهايي داريم از جمله اين دستاوردها خود همين جوانهاي علاقمند و مبتکر و نيروهاي انساني آماده به کارند. ما به کمک دستاوردها بايستي ناکامي ها را جبران کنيم. دشمن عکس اين را مي گويد. دشمن ناکامي ها را مي آورد جلو ميگويد نگاه تان به ناکامي ها باشد دستاوردها را فراموش کنيد، مسير انقلاب را رها کنيد.
ايشان در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به اينکه انتخابات در کشور ما يک فرصت بسيار بزرگي است افزودند: اين فرصت را نبايد از دست داد. اين يک امکان براي ملت هست. يک ظرفيت بزرگ براي پيشرفت کشور است.
حضرت آيت الله خامنه اي با بيان اينکه وقتي مردم در انتخابات شرکت کنند و شور انقلابي خودشان را نشان بدهند، اين موجب امنيت کشور مي شود فرمودند: اين موجب پس زدن دشمنان مي شود، طمع کشور را در دشمن کم مي کند. انتخابات هر چه که پرشور تر هر چه که با اقبال عمومي مردم بيشتر همراه باشد، اثرات و منافعش براي کشور، براي خود مردم بيشتر خواهد بود
رهبر معظم انقلاب با اشاره به اينکه البته دشمن ها اين را نمي خواهند فرمودند: لذا هر وقت نزديک انتخابات مي شود -همه دوره ها، حدود 40 انتخابات داشتيم در اين سالها- اينها شروع مي کنند، گاهي مي گويند آزادي نيست، گاهي مي گويند دخالت فلان هست، گاهي مي گويند مهندسي است، گاهي مي گويند چنين است براي اين که مردم را دلسرد کنند از حضور.
ايشان با اشاره به اينکه انتخابات اگر با شرکت پرشور مردم همراه بشود و با يک انتخاب درست، حقيقتا يک نيروي کارآمد و باايمان و پرانگيزه و علاقمند به کار انتخاب بشود بوسيله مردم، خب اين نور علي نور است و آينده کشور را تضمين خواهد کرد افزودند: علاج دردهاي مزمن کشور در پرشور بودن انتخابات و حضور عمومي مردم و بعد انتخاب اصلح، انتخاب شخصيت مناسب در انتخابات رياست جمهوري است.
ادامه دارد...